NATO va proteja Turcia, dar nu se va implica în situația din Siria

NATO va proteja Turcia, dar nu se va implica în situația din Siria
Un purtător de cuvânt al NATO a anunțat, vineri, că Alianța Nord-Atlantică nu își va spori rolul în conflictul sirian, însă se va ocupa de protejarea membrilor care sunt vecini cu Siria, făcând referire la...

Un purtător de cuvânt al NATO a anunțat, vineri, că Alianța Nord-Atlantică nu își va spori rolul în conflictul sirian, însă se va ocupa de protejarea membrilor care sunt vecini cu Siria, făcând referire la Turcia.

”NATO reprezintă un forum foarte important pentru consultare între alţii săi, iar acum şi cu partenerii săi. Este un lucru important”, a explicat Robert Pszczel, director al biroului de informare NATO din Moscova.

Acesta a afirmat că NATO se va ocupa de protecția Turciei, precizând că, în luna decembrie a anului trecut, NATO a fosy de acord să desfășoare rachete Patriot de-a lungul graniței turco-siriene în urma unei solicitări în acest sens din partea Turciei.

Şase baterii de rachete Patriot sunt în prezent operaţionale în sudul Turciei, apărând circa 3,5 milioane de persoane împotriva unor eventuale atacuri cu rachete, conform unui comunicat publicat pe site-ul NATO.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`