Protest față de proiectul Roșia Montană la Cluj: Soția lui Boc, printre cei circa 1.000 de manifestanți

Protest față de proiectul Roșia Montană la Cluj: Soția lui Boc, printre cei circa 1.000 de manifestanți
Foto:Libertatea.ro

Manifestanții care protestează față de proiectul minier de la Roșia Montană s-au adunat, marți seară, și la Cluj-Napoca, printre aceștia numărându-se și soția fostului premier Emil Boc.

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii la ora 19.00, cu pancarte pe care scrie „Privatizarea statului, masacru media”, „Solidaritate cu bucureştenii”, „Revoluţia începe la Roşia Montană”, „Indiferenţa ucide”. Oamenii au cântat şi au strigat „Avem cu toţii o rană, Roşia Montană” şi „Vrem cultură, nu cianură”, transmite Mediafax.

La ora 20.00, protestatarii, al căror număr depăşea 700, s-au îndreptat spre Prefectură, printre ei aflându-se şi soţia fostului premier Emil Boc, Oana Boc, aflată pentru a doua oară la proteste, după participarea de duminică seară. Pe traseu, numărul participanţilor a crescut la 1.000, manifestanţii, după ce au ajuns la Prefectură, aşezându-se pe asfalt timp de câteva minute şi blocând circulaţia rutieră în zonă.

În jurul orei 20.30, circulaţia rutieră a fost reluată, iar protestatarii au pornit înapoi spre Piaţa Unirii, unii dintre ei spunând că trebuie ca manifestanţii să meargă şi la Primărie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`