Dispută Robert Turcescu – Victor Ponta pe tema mineriadei (VIDEO)

Dispută Robert Turcescu - Victor Ponta pe tema mineriadei (VIDEO)

Preşedintele PSD, Victor Ponta şi jurnalistul Robert Turcescu au avut, luni seară, un schimb de replici acid în cadrul emisiunii „Evenimentul Zilei”, difuzată de B1 TV. Disputa a pornit de la subiectul mineriadei din 13-15 iunie, a continuat cu reproşuri vizavi de prezenţa, respectiv absenţa în Piaţa Universităţii şi a culminat cu trimiteri către liderul onorific al PSD, Ion Iliescu, respectiv către felul în care Robert Turcescu îşi desfăşoară activitatea în presă. 

Iată cum a decurs dialogul dintre Robert Turcescu şi Victor Ponta în ultima parte a emisiunii:

Turcescu: Ultima parte a întâlnirii cu domnul Victor Ponta, care s-a supărat în legătură cu chestiunea legată de domnul Iliescu şi cu mineriada. 

Ponta: Nu, nu, am vrut să vă apăr de domnul Blejnar, că prea îl apăraţi. E mult mai compromiţător, să ştiţi, să-l apăraţi pe Blejnar decât eu pe domnul Iliescu. 

Turcescu: Problema ştiţi care e? Că în chestiunea asta legată  mineriadă, trist, foarte trist, e că, aşa cum bine ştiţi la momentul respectiv, au murit oameni, domnule Ponta. 

Ponta: Eu am fost acolo, dumneavoastră n-aţi fost acolo. Mi se pare atât de ciudat să mă judecaţi dumneavoastră pe mine, care am fost acolo, doar ca să nu vorbim de Blejnar sau de ce nu vă convine dumneavoastră, încât, sincer, nu vreau să mai… 

Turcescu: Ciudat mi se pare, domnule Ponta, să evitaţi şi acum, la distanţa unui an şi-un pic cred, de când făceaţi o declaraţie destul de tranşantă într-un interviu – îl am aici, în România Liberă – spuneaţi la vremea respectivă că vă veţi detaşa şi că e un bun moment să vă detaşaţi dumneavoastră ca preşedinte dintr-o altă generaţie, preşedinte al PSD, de momentul acela ruşinos din istoria României, şi anume 13 iunie. 

Ponta: Repet, este un moment ruşinos, îl consider cel mai rău moment din democraţia românească. 

Turcescu: I-aţi spus asta şi domnului Ion Iliescu? 

Ponta: I-am spus mult mai mult decât dumneavoastră care mă certaţi pe mine care am fost în Piaţă şi dumneavoastră n-aţi fost în Piaţă. E deja ridicol, nu vă supăraţi. (…) 

Robert Turcescu și Victor Ponta, diferend pe tema mineriadei

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_7559').select();" id="embed_text_7559" />
 

Ponta: Eu cred că a fost o emisiune serioasă, iar Robert dacă vrea să mă atace cu ceva, trebuia să mă atace cu ceva serios. Ăsta a fost un atac penibil. Putea mult mai mult pe vremea când îl cunoşteam eu. De când a plecat de la Realitatea, a mai uitat lucrurile. Asta e, echipă mai mică, meci mai slab.  Turcescu: Victor, de ce te-ai supărat? 

Ponta: Robert, este o porcărie ce faci. Şi pe vremea când erai la Realitatea, când vroiai să faci o porcărie, o făceai deştept. Asta nu e o porcărie deşteaptă 

Turcescu: Nu amesteca lucrurile 

Ponta: Păi eu care am fost în Piaţa Universităţii, vrei să mă judeci pentru asta? 

Turcescu: Nu te judec, era vorba de o promisiune de a ta făcută la un moment dat unor oameni din generaţia pe care o reprezinţi în legătură cu acel moment. Atât. Nimic altceva.   

Dispută Victor Ponta – Robert Turcescu pe tema mineriadei

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_7560').select();" id="embed_text_7560" /> 
 
Urmăriți B1TV.ro și pe
`