Barack Obama, despre scandalul Twitter: Aş fi demisionat dacă aş fi fost în locul congressmanului

Barack Obama, despre scandalul Twitter: Aş fi demisionat dacă aş fi fost în locul congressmanului

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat că dacă ar fi fost în locul lui Anthony Weiner, congressmanul american care a fost acuzat de obscenitate vizuală pe Twittter ar fi demisionat, informează BBC.

Într-un interviu acordat pentru NBC, Obama susţine că Weiner “s-a făcut de ruşine” şi este de părere, ca alţi colegi ai congressmanului, că acesta ar trebui să se retragă din funcţie.

“Pot să vă spun că dacă aş fi fost eu, aş fi demisionat. Dacă ajungi într-un moment în care nu mai poţi să-ţi ajuţi cetăţenii, care sunt îngrijoraţi din cauza grijilor cotidiene (locuri de muncă, ipotecări, etc), atunci ar fi cazul să te retragi”, a spus preşedintele amercian, citat de sursa precizată.

Într-o declaraţie de presă purtătoarea de cuvânt a lui Anthony Weiner, Risa Heller, a precizat că politicianul se va înscrise într-un program de specialitate, cu ajutorul căruia va “deveni un soţ mai bun şi o persoană mai sănătoasă”.

În urmă cu o săptămână Weiner a recunoscut că a trimis poze cu el în lenjerie intimă unei femei pe care a cunoscut-o online, însă nu şi-a anunţat demisia din funcţie. Iniţial congressmanul negase acuzaţiile şi susţinea că i-a fost spart contul de Twitter.

„Regret profund ceea ce am făcut, dar nu îmi dau demisia. Îmi cer iertare față de oricine s-a simțit jignit de actul însine (…) Odată ce am realizat că am postat pe Twitter m-am panicat, am retras-o şi am declarat că poza a fot piratată”, a mărturist americanul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`