Miliardarul Donald Trump, acuzat de fraudarea mai multor studenți de la școala sa de investiții

Miliardarul Donald Trump, acuzat de fraudarea mai multor studenți de la școala sa de investiții
Foto: Wtvr.com

Miliardarul american Donald Trump și-ar fi folosit statutul de vedetă pentru a atrage studenți la școala sa de investiții, Trump Entrepreneur Initiative, promițând că va fi implicat în elaborarea programei școlare și recrutarea instructorilor.

Trump este acuzat astfel că a fraudat mai mulți studenți ai institutului, promovând cursuri pe care nu le-a mai livrat acestora în cele din urmă.

„Monetizând statutul de vedetă, Trump a apărut în mai multe spoturi publicitare, cu promisiuni false, pentru a convinge oamenii să plătească zeci de mii de dolari pe care nu îi aveau pentru cursuri pe care nu le-au mai primit”, a declarat procurorul general al New York, Eric Schneiderman, într-un comunicat preluat de CNN.

Procurorii solicită plata unor despăgubiri de 40 milioane de dolari, banii reprezentând reprezentând amenzi şi sumele necesare pentru despăgubirea persoanelor înscrise la cursurile promovate de miliardar.

Trump a reacţionat pe Twitter, calificându-l pe Schneider drept „categorie uşoară”. El susţine că 98% dintre studenţii care au urmat cursurile au fost mulţumiţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`