Un cutremur de 6 a zguduit Noua Zeelandă. Zece persoane au fost rănite

Un cutremur de 6 a zguduit Noua Zeelandă. Zece persoane au fost rănite
Oraşul neozeelandez Christchurch a fost zguduit de un cutremur cu magnitudinea de 6, în urma căruia şase persoane au fost rănite şi a fost distrusă o clădire. Oraşul a fost afectat luni la prânz de un...

Oraşul neozeelandez Christchurch a fost zguduit de un cutremur cu magnitudinea de 6, în urma căruia şase persoane au fost rănite şi a fost distrusă o clădire.

Oraşul a fost afectat luni la prânz de un cutremur cu magnitudinea de 5,2, care a avut epicentrul la zece kilometri de Christchurch şi hipocentrul la o adâncime de 11 kilometri. Câteva minute mai târziu, un alt seism s-a produs, mai violent, cu magnitudinea 6, având epicentrul la 14 kilometri de oraş şi hipocentrul la 11 kilometri, relatează 3news.co.nz.

Seismele au avut loc la orele 13:00, respectiv 14:20 PM, iar primele informaţii arată că liniile telefonice, precum şi curentul electric a peste 50.000 de case au căzut. Numeroase poduri au fost închise, iar studenţii de la Universitatea Canterbury au fost evacuaţi.

Autorităţile au avertizat că presiunea apei este foarte scăzută la nivelul întregului oraş, iar locuitorii trebuie să economisească apa şi să evite să tragă apa la toalete.

Christchurch a fost afectat de două mari cutremure în ultimele luni. La 22 februarie, oraşul a fost devastat de un seism cu magnitudinea de 6,3, soldat cu 181 de morți.

Cutremur de 6 în Noua Zeelandă

Embed: " />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`