File din viața regelui romilor, Florin Cioabă, conducătorul a 3 milioane de cetățeni (VIDEO)

File din viața regelui romilor, Florin Cioabă, conducătorul a 3 milioane de cetățeni (VIDEO)

A combătut discriminarea romilor. A fost regizor de film. A creştinat mii de romi şi a participat la nunta Elenei Băsescu, pe scurt, a fost Regele Romilor. Autointitulat sau nu, contestat sau nu, Florin Cioabă a făcut revoluţie în şatrele româneşti. Pe numele său Florin Tănase Cioabă, acesta a fost pentru mai bine de 15 de ani mândria etnicilor săi. Lucru mare, dacă ne gândim că Cioabă a fost rege peste o pătură socială care a ridicat la rang de religie lauda şi petrecerile.

Florin Tănase Cioabă s-a născut la data de 17 noiembrie 1954 în orașul Târgu Cărbunești (județul Gorj), fiind fiul lui Ion Cioabă, bulibașă al rromilor din România, care s-a autoproclamat în anul 1992 ca „rege internațional al tiganilor”.

S-a mutat împreună cu tatăl său în orașul Sibiu în anul 1963 și s-a căsătorit conform tradițiilor țigănești la vârsta de 14 ani, cu Marica. A absolvit mai târziu Seminarul Biblic „Betania” din Sibiu, devenind predicator penticostal.

După moartea tatălui, Florin Cioabă, a moștenit titlul de „rege al țiganilor de pretutindeni”, ceremonia sa de încoronare fiind celebrată  de un penticostal. După afirmațiile proprii, acesta a condus o etnie de circa 3 milioane de cetățeni.

În perioada 1996-2000, Florin Cioabă a fost consilier județean de Sibiu. La alegerile locale din vara anului 2000, a candidat la funcția de primar al municipiului Sibiu din partea Centrului Creștin al Romilor, apoi la alegerile locale din iunie 2008 a ocupat primul loc pe listele Alianței pentru Unitatea tiganilor, pentru Consiliul Județean.

Însă viaţa sa nu a fost o simplă statistică. În cazul lui Florin Cioabă a contat mai mult omul, decât numele.

Florin Cioabă a fost primul din etnia sa care a luat atitudine în privinţa căsătoriilor între minori de vârste foarte fragede. Acesta spunea că „este deosebit de important” ca reprezentanţii etniei să renunţe la această practică, deoarece contravine legislaţiei europene.

Mai mult, Florin Cioabă i-a acuzat de discriminare pe deputaţii care voiau să interzică denumirea de romi pentru ţigani, susţinând că nimeni nu-i poate obliga să poarte un nume pe care nu-l vor.

Tot Cioabă a fost cel care a creştinat mii de romi. Regele autointitulat spunea că romii nu pot fi aduşi pe calea dreaptă de poliţie sau de politicieni. Doar prin credinţă.

Tot de dragul romilor, Florin Cioabă a devenit şi regizor. Acesta a realizat documentarul „Adevărul despre Holocaust”, după mai bine de trei luni de muncă, în care a folosit imagini din arhiva celui de-Al Doilea Război Mondial.

Regele a folosit interviurile pe care le-a realizat alături de supravieţuitori ai Holocaustului. Filmul prezintă şi mărturii ale ultimilor supravieţuitori ai depor­tărilor din Transnistria.

Steven Spielberg a apreciat documentarul lui Cioabă.  În 2012, regele romilor a anunţat că i-ar place să îi calce pe urme marelui regizor, dar până atunci se mulţumeşte cu colaborări. De altfel, în urmă cu 13 ani, Steven Spielberg şi Florin Cioabă au colaborat la descoperirea romilor supravieţuitori ai Holocaustului.

Mai mult, s-a zvonit că Mel Gibson ar fi interesat să realizeze un film, care să aibă la bază documentarul lui Cioabă, după ce a văzut rezultatul muncii depuse de acesta.

Regele Romilor s-a remarcat însă în primul rând prin petrecerile sale de pomină. Petreceri la care uneori era prezent şi şeful statului, Traian Băsescu. De altfel, simpatia şefului statului s-a simţit din plin şi atunci când regele romilor a fost invitat la nunta fiicei celei mici a preşedintelui, Elena Băsescu.

Iar dacă viaţa şi-a trăit-o din plin, sfârşitul a venit fatidic, menit parcă de o ursitoare încă de la naştere. Florin Cioabă a murit de o afecţiune cardiacă, aceeaşi boală care l-a răpus şi pe tatăl său, Ion Cioabă.

File din viața lui Florin Cioabă

Embed:
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:55 - Cetățenii români vor putea călători fără viza în China. De când intră în vigoare noua hotărâre și până când e valabilă
22:33 - Două femei din Capitală, reținute după ce ar fi încercat să „cumpere” o mașină de lux, fără să plătească la schimb
22:29 - Ciolacu anunță că a vorbit din nou cu Trump și că de la anul vor fi eliminate vizele românilor pentru SUA. La discuție a participat și Viktor Orban
22:10 - Geoană, întrebat dacă au existat negocieri pentru a se retrage din cursă: “Eu sunt singurul care nu aveam motive să renunț, pentru că n-am ce negocia. Nu-mi doresc decât să slujesc țara asta. Este o perioadă mai grea decât ‘89″ (VIDEO)
21:59 - Vântul și ninsorile au pus stăpânire pe vestul și centrul țării. Se văd deja primele pagube produse de vremea rea
21:59 - Rareș Bogdan, după ce a votat în Paris: Mă aştept la o prezenţă undeva la 8 – 9 milioane duminică şi din diaspora să sărim de 500.000 (VIDEO)
21:30 - Mircea Geoană: „Ciolacu riscă să cadă în propria sa capcană. El a mizat pe faptul că, băgându-l pe Simion în față, are turul 2 garantat” / „Dacă se întâmplă acest scenariu, e foarte posibil ca Simion să-l bată pe Ciolacu” (VIDEO)
21:29 - Rareș Bogdan a votat deja, la Paris: „Dacă vom alege calea extremismului, o nouă cortină de fier se va abate asupra României”/ Despre Schengen: „Pentru mine nu e important cine-și bagă capul în poză, ci că în sfârșit românilor li se face dreptate” (VIDEO)
21:18 - Două femei au pierdut mii de euro, după ce s-au îndrăgostit de un bărbat de pe Facebook. Ce le promitea victimelor
20:47 - Dan Barna: Suntem în fața unui vot prin care definim viitorul. Singurul candidat care poate să lupte cu ceea ce înseamnă PSD, PNL, AUR, toată această structură care a încolăcit ca un șarpe România, este Elena Lasconi (VIDEO)