Divorțul pe cale amiabilă nu mai este gratuit: Vezi ce taxe și impozite impune Guvernul Ponta

Divorțul pe cale amiabilă nu mai este gratuit: Vezi ce taxe și impozite impune Guvernul Ponta

Din acest an divorţul pe cale amiabilă nu mai este gratis. Şi asta pentru că, Guvernul Ponta a decis taxarea acestui serviciu. Aşa se face că, soţii care vor să pună punct căsniciei pe cale amiabilă vor avea de plătit o taxă de 500 de lei la Primărie. Şi nu este singurul bir inventat de Guvernul Ponta, care vrea să adune tot mai mulţi bani la bugetul de stat de pe urma contribuabililor. CAS-ul pe laptele, ouale, mierea si celelalte produse ale micilor producatori agricoli, coplata la iesirea din spital sau „taxa” pe haina de blana sau pe iaht, reprezintă doar câteva dintre noile taxe impuse de Guvenul Ponta în acest an.

Pentru a-și putea impune planul de impozitare, Guvernele Ponta I și II au trebuit să modifice Codul fiscal. Iar din mai 2012 și până în prezent au avut loc 14 astfel de schimbări, adică o dată pe lună s-a intervenit peste legea care reglementează taxele către stat. Majoritatea modificărilor au fost făcute în sensul creşterii taxelor și impozitelor. Vizate au fost mai multe categorii de contribuabili, începând de la micii fermieri, până la posesorii de iahturi sau automobile de teren cu motoare de peste 3.000 de cmc. Aşa se face că în Codul Fiscal au fost introduse mai multe tipuri de biruri, de la taxa pe monopolurile naturale, pâna la accize mai mari regasite în prețul berii.

În goana după bani, Guvernul Ponta a introdus o taxa pe divorţul administrativ. Aşadar, tinerii care vor să se despartă pe cale amiabilă vor fi obligaţi să plătească 500 de lei la primarie. Iar dacă ținem cont de faptul că doar în primele 6 luni ale acestui an, doar în sectorul 1, peste 60 de cupluri au divorțat , taxa s-ar putea dovedi mai mult decât eficientă pentru bugetul de stat.

Până acum Guvernul Ponta a majorat şi introdus 21 de taxe şi impozite noi, spre disperarea oamenilor de rând.

Pe lista noilor taxe trebuie trecute şi impozitarea şi plata de contribuţii sociale şi pentru veniturile obţinute din chirii, despre care Ministerul Finanțelor a precizat, că reprezintă doar „un prim pas” pentru ca aceste contribuţii să fie platite de persoanele care obţin venituri din alta sursa decât salariul.

TAXELE ŞI IMPOZITELE GUVERNULUI PONTA

– impozit de 16% şi CAS pe veniturile din creşterea şi exploatarea animalelor

– impozit de 16% si CAS pe veniturile din valorificarea produselor de origine animală.

– impozit de 16% pe veniturile considerate dividende.

– impozit de 16% şi CAS pentru veniturile din silvicultură şi piscicultură

– impoyit şi CAS pentru diurne

– accizarea suplimentară a berii şi la ţigarete

– o nouă taxă pentru băuturile fermentate

– acciza pentru bijuterii din aur şi/sau din platină, hainele de blană,  iahturi, autoturisme de teren (mai mari de 3000 cmc.)

– acciza pentru arme de vânatoare şi  uz personal,  cartuşe cu glonţ şi alte tipuri de muniţie

– energia electrică şi gazele se vor scumpi.

– taxa pe divorţul amiabil

– coplata din spitale

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`