România, acuzată că a exportat în Europa carne de pui contaminată cu salmonella

România, acuzată că a exportat în Europa carne de pui contaminată cu salmonella
Foto: ebihoreanul.ro

Peste 3 tone de carne de pui contaminată cu salmonella ar fi fost exportată din România în mai multe ţări din Europa. Marfa a ajuns în Grecia, Germania, Austria, Olanda, Anglia şi Macedonia.

Lotul de 3,4 tone de carne de pui a fost exportat în Germania în luna martie, acelaşi lot fiind disponibil şi în România, însă autorităţile sanitare au precizat că testele din perioada respectivă nu au indicat vreo infestare.

Alerta a plecat din Germania, anchetatorii ANSVSA demarând cercetările la producătorul român de carne.

 „Într-adevăr e vorba despre o notificare din partea autorităților germane, legată de o cantitate de 3,4 tone de carne de piept de pui. Dumnealor au găsit, în urma prelevării unor probe în iulie, un rezultat pozitiv de salmonela. Acest lot a fost exportat în Germania în luna martie. Din același lot a fost distribuit și în Romania în luna martie și nu a fost semnalat încă niciun caz de pozitivitate. Producătorul are buletine de conformitate în care nu s-a semnalat prezența acestei salmonelle”, a declarat pentru B1 TV, directorul ANSVSA, Liviu Rusu.

În urma investigaţiilor, autorităţile au precizat că infestarea cu salmonella nu s-a produs în România.

„Noi nu putem să știm ce s-a întâmplat din martie, de când a fost exportat acest lot în Germania până în iulie, când a fost prelevată proba. Putea să treacă prin zeci de intermediari sau să fie depozitat în condiții necorespunzătoare”, a mai precizat el martie.

România, acuzată că a exportat în Europa carne de pui contaminată cu salmonella

Embed:

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie