Udrea: PDL Bucureşti susţine renunţarea la referendum, dar e nevoie de o Lege a Capitalei

Udrea: PDL Bucureşti susţine renunţarea la referendum, dar e nevoie de o Lege a Capitalei
Foto: gov.ro

Liderul PDL Bucureşti Elena Udrea a declarat că partidul susţine decizia de renunţare la referendumul Capitalei, adăugând însă că după reorganizarea administrativ-teritorială a ţării, va fi nevoie de o lege care să reglementeze situaţia Bucureştiului.

Preşedintele organizaţiei democrat-liberale din  Capitală a precizat că organizaţia PDL Bucureşti susţine decizia de a nu se mai organiza referendum pentru legea Capitalei, dar a arătat că argumentele democrat liberalilor „sunt diferite de cele ale opoziţiei”.

Elena Udrea a amintit că partidul a decis la începutul acestui an să pună în dezbatere publică Legea Capitalei, precizând că o dovadă cu această lege era extrem de important este faptul că acum se vorbeşte despre reorganizarea administrativ teritorială a ţării.

„Am pornit cu bună credinţă şi onestitate consultarea bucureştenilor şi în toate aceste luni PDL a fost singurul care a dat ochii cu bucureştenii, a mers în stradă, am dat broşuri, am discutat cu asociaţiile de proprietari, am discutat cu ONG-uri şi am dus o campanie de reală informare a cetăţenilor Bucureştiului, şi nu una de dezinformare şi atac la persoană, aşa cum au făcut PSD şi PNL”, a explicat Elena Udrea.

Liderul PDL Bucureşti a menţionat că PSD şi PNL au dus o campanie „extrem de agresivă şi mizerabilă” şi că „şi astăzi există o campanie mincinoasă prin care cetăţenii sunt chemaţi la referendum dar să voteze împotriva legii Capitalei”.

„Reacţiile celor de la PSD şi PNL arată laşitatea acestora, dorinţa de a manipula bucureştenii încercând aşa cum au făcut-o în tot acest timp, încercând să spună că legea capitalaei ar fi despre desfiinţarea sectoarelor, lucru care este total fals, deoarece ea se referă la redistribuirea corectă a resurselor şi reîmpărţirea atribuţiilor între primari”, a spus Udrea.

Udrea a declarat că democrat-liberalii vor susţine o lege a Capitalei care să respecte noul context al împărţirii României în regiuni. spunând însă că PDL nu a depus nicio lege a Capitalei în Parlament.

„Nu avem ce lege să retragem din Parlament pentru că PDL nu a depus nicio lege a Capitalei în Parlament în acest timp. Dacă există o lege a Capitalei în Parlament, ea datează de câţiva ani şi nu este legea pe care noi, PDL Bucureşti, am lucrat-o în ultimele luni. Am fi iniţiat această lege şi am fi trimis-o în Parlament doar după momentul referendumului”, a adăugat Udrea.

Vineri, preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit cu primarii de sector, cărora le-a explicat lipsa de finalitate juridică a referendumului local, care ar duce la riscul ca atunci când se va dori consultarea bucureştenilor pe probleme reale, aceştia să nu vină la vot.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare