Un nou record mondial pe Twitter: 143.199 de mesaje pe secundă în timpul difuzării unui film de Hayao Miyazaki

Un nou record mondial pe Twitter: 143.199 de mesaje pe secundă în timpul difuzării unui film de Hayao Miyazaki

Utilizatorii japonezi ai platformei de microblogging Twitter au stabilit un nou record mondial: 143.199 de mesaje au fost postate pe secundă, atunci când s-a căutat cuvântul ”balus” în timpul difuzării filmului ”Castle in the Sky”, de Hayao Miyazaki, postul Nippon TV.

Cuvântul magic ”balus” semnifică, în pelicula ”Castle in the Sky”, declanșarea unei vrăji de distrugere, folosit de personajele din film în momentele de maximă intensitate ale peliculei.
Administratorii platformei Twitter au confirmat noul record mondial pe 3 august. Precedentul record mondial era de 33.388 TPS şi a fost stabilit tot în Japonia, pe 1 ianuarie, atunci când cuvântul „ake-ome” – o versiune prescurtată a urării „La mulţi ani!” din limba japoneză – a fost postat în masă pe această reţea, scrie Mediafax.

Moda postării cuvântului „balus” pe internet a început în 2003 în camerele de chat online ale reţelei 2channel, extrem de populare în Japonia. Acea platformă online a fost blocată mai multe ore, din cauza traficului uriaş de utilizatori, la fel ca şi multe site-uri dedicate pasionaţilor de „anime” (seriale japoneze de benzi desenate), pe care un număr impresionant de persoane au postat acelaşi mesaj.

În comparaţie, în timpul freneziei mediatice care a cuprins planeta imediat după ce casa regală britanică a anunţat naşterea primului copil al prinţului William şi al soţiei sale, în iulie, numărul de mesaje postate pe Twitter au atins un maxim de 25.300 pe minut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`