Regele Marocului anulează grațierea acordată unei pedofil în speranța de a potoli protestele

Regele Marocului anulează grațierea acordată unei pedofil în speranța de a potoli protestele
Mohammed al VI-lea, regele Marocului, a decis duminică, să anuleze o grațiere acordată unui pedofil spaniol multirecidivist în speranța că va putea liniști poporul indignat, relatează agenția de știri MAP. ...

Mohammed al VI-lea, regele Marocului, a decis duminică, să anuleze o grațiere acordată unui pedofil spaniol multirecidivist în speranța că va putea liniști poporul indignat, relatează agenția de știri MAP.

De la anunțarea grațierii, la mijlocul săptămânii trecute, mai mulți marocani au protestat viguros, mai multe demonstrații având loc în diferite orașe ale Marocului.

Daniel Galvan de 60 ani a fost condamnat în anul 2011 pentru violarea a 11 minori. Eliberarea acestuia a fost decisă odată cu grațierea altor 48 prozinieri spanioli în numele relațiilor bilaterale excelente, la câteva zile după o vizită a regelui Juan Carlos în maroc.

Însă, după nici 24 ore după anunțarea unei anchete despre această ”eliberare regretabilă”, Mohammed al VI-lea a decis să anuleze grațierea.

Decizia, care are ”un caratcer excepțional”, este motivată de ”gravitatea crimelor comise și respectarea drapturilor victimelor”, a transmis Palatul Regal printr-o declarație publicată de agenție oficială MAP.  

Urmăriți B1TV.ro și pe
`