Deputatul Robert Negoiță: Nu o să fac niciodată ce vrea ANAF-ul

Deputatul Robert Negoiță: Nu o să fac niciodată ce vrea ANAF-ul

Deputatul Robert Negoiță a declarat, joi, la emisiunea „Evenimentul Zilei„, difuzată de B1 TV, că reglementările ANAF nu sunt clare. Acesta a spus că se află în aceeași situație precum jurnaliștii privind drepturile de autor.

„Te trezești că ai desfășurat o activitate și după 4-5 ani că te bate cineva pe umăr și te întreabă de taxe”, a spus deputatul.

Vicepreședintele ANAF, Mihai Gogancea- Vătăşoiu, a spus că excutarea silită a deputatului este o situație normală, orice contribuabil ce nu își plătește datoriile silite ajungând la un moment dat la această procedură.

„Domnul Negoiță ar fi trebuit să plătească TVA-ul pentru tranzacțiile făcute fiindcă au avut scop comercial”, a precizat Vătășoiu.

Robert Negoiță susține că ANAF-ul îi cere TVA-ul pe care acesta nu l-a încasat de la clienții săi. „Domnii de la ANAF vor ca eu să mă constitui parte civilă în dosar și să ne îndreptăm către clienți pentru a recupera TVA-ul, iar eu nu o să fac niciodată așa ceva”, a menționat acesta.

Oficialul ANAF a spus că reglementarea privind plata TVA-ului exista în perioada în care Negoiță ar fi trebui să își plătească taxele.

Robert Negoiță acuză ANAF-ul: Se trezesc după 5 ani să te întrebe de taxe

Embed: " />

ANAF a hotărât că Robert Negoiță nu a plătit TVA-ul pentru operațiunile imobiliare desfășurate în perioada 2006-2008, astfel că a decis executarea silită a proprietăților sale. Datoria deputatului la bugetul de stat este estimată la 28 de milioane de euro.

Proprietățile lui Robert Negoiță, ce vor fi scoase la licitație pe 17 iunie, valorează circa 5 milioane de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`