Familiile celor 79 de victime ale accidentului feroviar din Spania vor primi îndemnizații de câte 60.000 de euro

Familiile celor 79 de victime ale accidentului feroviar din Spania vor primi îndemnizații de câte 60.000 de euro
Familiile celor 79 de persoane care și-au pierdut viața în accidentul feroviar de săptămâna trecută din Santiago de Compostela vor primi din partea companiei de asigurări Allianz câte 60.000 euro. De asemen...

Familiile celor 79 de persoane care și-au pierdut viața în accidentul feroviar de săptămâna trecută din Santiago de Compostela vor primi din partea companiei de asigurări Allianz câte 60.000 euro.

De asemenea, cei răniți vor primi indemnizații cuprinse între 1.500 și 70.000 de euro, în funcție de gravitatea afecțiunilor, se  arată într-un comunicat de presă compania care încheie asigurările obligatorii de călătorie cu compania căilor ferate spaniole, Renfe.

Majoritatea oamenilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul de tren din apropiere de Santiago de Compostela erau spanioli, însă au fost victime şi din Columbia, Mexic, Brazilia, Republica Dominicană, Italia, Algeria şi SUA, transmite EFE.

Allianz a mai informat, luni, că răniţii vor avea parte şi de plata asistenţei medicale până la 180 de zile de la data accidentului, iar poliţa include şi cheltuielile de deplasare, cazare şi îngrijire pentru cel mult doi membri al familiei, dacă rănitul a fost internat în spital. Aceeaşi poliţă include şi transportul răniţilor şi al însoţitorilor, precum şi repatrierea sau transportul celor decedaţi, dar şi cheltuieli de înmormântare de până la 3.000 de euro.

În plus, toate victimele accidentului sau rudele acestora au 5 ani la dispoziţie pentru a-şi cere drepturile la indemnizaţii. Încă din ziua accidentului, în 24 iulie, compania de asigurări a pus la dispoziţie servicii speciale pentru cei afectaţi, o echipă de specialişti deplasându-se chiar la locul tragediei, pentru asistenţa răniţilor şi transportul celor decedaţi, consemnează EFE. Pe de altă parte, compania a dat asigurări că sprijinul acordat victimelor accidentului ajunge până la asistarea personalizată, pentru fiecare caz în parte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`