Autobronzante retrase de pe piața din Marea Britanie, comercializate în România: Cauzează probleme respiratorii (VIDEO)

Autobronzante retrase de pe piața din Marea Britanie, comercializate în România: Cauzează probleme respiratorii (VIDEO)

Două tipuri de spray-uri autobronzante cu alcool, care se comercializează şi în România, au fost retrase de pe piaţa din Anglia. Asta după ce mai multe persoane s-au plâns de probleme respiratorii în urma folosirii produselor.

Cei care au cumpărat deja produsul sunt sfătuiţi de reprezentanţii companiei producătoare să-l returneze. Vor primi în schimb banii sau un autobronzant fără alcool.

Cosmeticele vizate sunt Seventeen Instant Glow Bronzing Spray şi Soltan Beautiful Bronze Wash-Off ale companiei britanice Boots. În urma unui control, experţii englezi au ajuns la concluzia că produsele pot afecta respiraţia consumatorilor din cauza alcoolului pe care îl conţin. Aşa că, din motive de siguranţă, reprezentanţii firmei producătoare au decis să retragă de pe piaţă autobronzantele, dar şi să anunţe populaţia.

Dacă aţi cumpărat produsul pentru altcineva, spuneţi-i despre riscuri imediat. Cine returnează produsul va primi un alt spray autobronzant sau banii înapoi„, a declarat un reprezentant al companiei producătoare.

În atenţia autorităţilor europene au intrat şi cremele cu factor de protecţie. De altfel, Uniunea Europeană a înăsprit chiar în urmă cu câteva zile legea pentru producătorii de cosmetice. Aceştia sunt obligaţi să demonstreze că produsele scoase la vânzare conţin cu adevărat proprietăţile de pe etichetă.

Autobronzante retrase din Anglia, vândute în România

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`