Incendiul de la Maternitatea Giuleşti: Spitalul nu dispune de fonduri pentru acordarea despăgubirilor familiilor bebeluşilor arşi

Incendiul de la Maternitatea Giuleşti: Spitalul nu dispune de fonduri pentru acordarea despăgubirilor familiilor bebeluşilor arşi

Maternitatea Giuleşti nu dispune de fonduri pentru acordarea despăgubirilor în cazul bebeluşilor arşi în incendiul din 2010. Anunţul a venit din partea purtărtorului de cuvânt al maternităţii, medicul Doru Pană, care a spus că asigurarea de malpraxis pe care o are spitalul nu acoperă şi astfel de daune. Declaraţia mediuclui vine după ce Judecătoria Sectorului 6 a dat ieri o sentinţă în acest caz.

Reprezentanţii Maternităţii Giuleşti susţin că încă nu au primit o hotărâre oficială din partea  judecătorilor în legătură cu acest caz.

„Am luat act doar din presă în legătură cu ce s-a întâmplat la Tribunal. Nu am primit încă o hotărâre oficială, din care să știm despre ce e vorba. În orice caz, ne pare rau ce s-a întâmplat și am încercat în acești ani să reparăm ce se mai poate repara într-un spital din România”, a declarat Doru Pană.

Magistraţii au dat un verdict în cazul incendiului de la Materrnitatea Giuleşti în care au murit 6 bebeluşi, la trei ani după producerea tragediei. Asistenta Florentina Cîrstea, considerată principala vinovată pentru moartea bebeluşilor în 2010, a fost condamnată  de Judecătoria Sectorului 6, la doi ani şi două luni de închisoare cu executare. În plus, magistraţii au hotărât ca famiile victimelor să fie despăgubite cu  peste 4 milioane de euro. Reprezentanţii maternităţii Giuleşti susţin înnsă că spitalul nu dispune de aceste fonduri.

„Maternitatea nu are bani disponibili pentru astfel de lucruri, nu există bani în spitalele de stat pentru astfel de lucruri și nu stiu cum se va proceda. Polita de malpraxis în principiu nu acoperă așa ceva. Malpraxis  înseamnă practică medicală defectuoasă, nu înseamna priză defectă. Asigurarea malpraxis a spitalului, în acest moment,  este de un milion de euro. În 2010, era de 500 mii de euro. Sunt peste 4 milioane de euro, sincer spitalul nu are tot anul 4 milioane euro, sincer nu știu cum se va termina acest lucru”, a mai spus medicul.

Decizia judecătorilor poate fi atacată cu recurs.

Maternitatea Giulești nu are bani pentru despăgubiri

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie