Traian Băsescu, omagiu lui Radu Vasile: „A fost un prim-ministru extraordinar de bun. Am ținut unul la altul, ne-am respectat reciproc”

Traian Băsescu, omagiu lui Radu Vasile: „A fost un prim-ministru extraordinar de bun. Am ținut unul la altul, ne-am respectat reciproc”

Președintele Traian Băsescu i-a adus un omagiu fostului premier Radu Vasile, al cărui trup a fost depus joi în holul mare al Senatului.

Șeful statului a precizat că Radu Vasile, decedat miercuri din cauza cancerului la colon, a fost un prim-ministru extraordinar de bun, la care a ținut și pe care l-a respectat.

„Pentru mine a fost un prim-ministru extraordinar de bun pentru că a lăsat libertatea fiecărui ministru să facă ceva bun, iar eu cred că modul cum s-a comportat PNȚCD-ul cu el a adus PNȚCD-ul unde l-a adus. Este un om de care m-am simțit foarte mult legat. A fost un om care nu te-a încurcat niciodată să faci ceva, dimpotrivă, când ai avut o idee ca ministru, te susținea să o faci. Am ținut unul la altul, ne-am respectat reciproc”, a spus președintele, în fața Senatului.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Radu Vasile este flancat de soldaţi din Regimentul 30 Gardă. La Senat se mai află membri ai familiei lui Radu Vasile şi apropiaţi ai acestuia.

Trupul său va rămâne la Senat până vineri, la ora 10.00. Oricine va dori să-i aducă un ultim omagiu fostului premier va avea acces nerestricţionat.

Radu Vasile va fi înmormântat vineri, la ora 14.00, la Cimitirul Bellu Catolic, lângă mormântul fostului lider ţărănist Corneliu Coposu.

Băsescu, omagiu lui Radu Vasile

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`