Ministrul Agriculturii, despre isteria E.coli: Producţia de legume a României este sigură pentru consum

Ministrul Agriculturii, despre isteria E.coli: Producţia de legume a României este sigură pentru consum
Foto: B1 TV

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, a susţinut, luni, o conferinţă de presă pe tema bacteriei E.coli, în cadrul căreia a anuţat că au fost estimate pierderi de 16.000 de tone, în valoare de 9 milioane de euro.

Ministerul Agriculturii a anunţat că s-a redactat o scrisoare către comisarul Dacian Cioloş, prin care România solicită Comisiei Europene, analiza privind posibilităţile comunitare de adoptare a unor măsuri excepţionale, care să compenseze toţi producătorii afectaţi.

În acest context, Consiliul extraordinar de miniştri se va reuni, marţi, la Luxembourg, pe agenda căruia vizează actuala situaţie şi la care participă şi ministrul Agriculturii din România.

“MADR solicită tuturor producătorilor agricoli să transmită, la nivelul direcţiilor judeţene pentru agricultură, pierderile estimate, cantitate şi valoare, pentru a întocmi o situaţie centralizată a tuturor pierderilor”, a spus Valeriu Tabără.

Ministrul Agriculturii a reiterat importanţa igienei primare, esenţiale în asigurarea sănătăţii consumatorilor, adăugând faptul că este vorba despre o infecţie exterioară, şi nu una din interiorul plantelor.

“Producţia de legume a României, inclusiv cea de castraveţi este una sigură pentru consum, nu există niciun impediment de a fi valorificată de către consumatori”

În încheiere, Valeriu Tabără a transmis populaţiei române să fie liniştită, având în vedere că la nivel naţional nu a fost găsit niciun lot contaminat.

Valeriu Tabără, despre situaţia legumelor din România

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_7228').select();" id="embed_text_7228" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`