Armata egipteană acordă partidelor 48 de ore pentru satisfacerea revendicărilor făcute de popor

Armata egipteană acordă partidelor 48 de ore pentru satisfacerea revendicărilor făcute de popor
Armata din Egipt a avertizat, luni, că dacă nu vor fi satisfăcute revendicările poporului în următoarele 48 de ore, se va interveni cu forțele armate. Într-un mesaj citit la postul de televiziune, comandamentul ...

Armata din Egipt a avertizat, luni, că dacă nu vor fi satisfăcute revendicările poporului în următoarele 48 de ore, se va interveni cu forțele armate.

Într-un mesaj citit la postul de televiziune, comandamentul militar a „reiterat cererea sa ca revendicările poporului să fie satisfăcute” şi a „dat (tuturor partidelor) 48 de ore, ca ultimă şansă” de a-şi asuma responsabilităţile faţă de circumstanţele istorice cu care se confruntă ţara, citează BBC News.

„În cazul în care revendicările poporului nu sunt satisfăcute în cursul acestei perioade, (forţele armate) vor anunţa o foaie de parcurs şi măsuri pentru a superviza punerea în aplicare”, potrivit declaraţiei.

Opt persoane au murit, la o zi după ce milioane de egipteni au ieșit în stradă să ceară demisia președintelui Morsi. Aceste proteste sunt o formă fără precedent a poporului de a protesta.

Totuși, cu câteva ore înainte, comandantul armatei, generalul Abdeh Fattah al-Sisi, anunța că forțele armate nu se vor implica în criza politică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`