Raed Arafat, despre grevele anunțate de medici: Ministerul înțelege perfect situația. Avem două proiecte în lucru

Raed Arafat, despre grevele anunțate de medici: Ministerul înțelege perfect situația. Avem două proiecte în lucru
Foto: B1 TV

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a vorbit joi despre anunțul medicilor privind grevele și posibilele demisii care vor avea loc în iulie, precizând că înțelege perfect situația, motiv pentru care în ultima perioadă au fost mai multe discuții între Minister și Colegiul Medicilor.

„Pot să spun că Ministerul Sănătății înțelege perfect situația în care se află personalul medical, înțelege nemulțumirile. În ultima perioadă au existat discuții continue cu Colegiul Medicilor pentru a găsi soluții viabile pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat Raed Arafat.

El a precizat că în prezent se află în lucru două proiecte care privesc statutul spitalelor și salarizarea medicilor.

„Sunt 2 grupuri de lucru în minister, una pe proiectul cu statutul spitatelor, pentru a le scoate din categoria instituții bugetare, care a limitat unele plăți către medici. Al doilea este pe proiectul salarizării, care a fost discutat de ministru și Colegiul Medicilor. Sperăm ca în următoarele 2 săptămâni să venim cu o variantă mai completă, să o punem îndezbatere. Să vedem dacă satisface variantele medicilor și ale noastre”, a explicat Raed Arafat.

Medicii, dar şi restul personalului din sistemul sanitar, ameninţă din iulie cu proteste, greve şi chiar demisii, din cauza salariilor mici, a condiţiilor de lucru şi a modului în care sunt trataţi angajaţii din Sănătate în România. (Detalii AICI)

Raed Arafat: Înțelegem situația medicilor

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`