Germania refuză să despăgubească producătorii de legume europeni

Germania refuză să despăgubească producătorii de legume europeni

Germania nu vrea să îi despăgubească pe producătorii de legume europeni, ale căror vânzări au scăzut drastic din cauza declaraţiilor privind originea spaniolă a bacteriei E.coli, care a provocat moartea a 19 persoane în Europa, informează AFP. Ambasadorul german la Paris, Reinhard Schafers, a declarat pentru un post de radio că situaţia „este mai gravă decât pierderile a câţiva producători”, calificând-o drept „o catastrofă”.

„Nu îmi pot imagina o compensaţie financiară, deoarece catastrofa este acolo. Trebuia să avertizăm populaţia. În momentul în care a fost făcut acest lucru, fusese găsit ceva la unii castraveţi spanioli. Când ai o informaţie la un moment dat, trebuie să avertizezi populaţia”, a afirmat oficialul.

Cel puţin 19 persoane au murit în Europa din cauza contaminării cu E.coli, însă autorităţile germane au recunoscut că îmbolnăvirile nu au fost provocate de castraveţii importaţi din Spania.

Cu toate acestea, producătorii de legume din ţările europene, şi în special din Spania, au suferit pierderi financiare considerabile.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`