Guvernul Turciei amenință cu intervenția armatei dacă protestele nu vor înceta

Guvernul Turciei amenință cu intervenția armatei dacă protestele nu vor înceta
Guvernul turc intenţionează să apeleze la intervenţia armatei, în încercarea de a stopa protestele anti-premier, care durează de peste două săptămâni. Vicepremierul Turc, Bulent Arinç, a declarat că dacă...

Guvernul turc intenţionează să apeleze la intervenţia armatei, în încercarea de a stopa protestele anti-premier, care durează de peste două săptămâni. Vicepremierul Turc, Bulent Arinç, a declarat că dacă poliţia nu îi poate dispersa pe manifestanţi, autorităţile vor chema armata.

„În primul rând, poliţia se află sub comanda autorităţilor locale. Dacă acest lucru nu e de ajuns, pot folosi jandarmeria, care servește la ordinele guvernului nostru. Însă, dacă situația devine şi mai gravă, la cererea guvernului nostru, forțele militare pot fi folosite pentru a menține pacea”, a declarat vicepremierul turc, într-o emisiune televizată.

Între timp, sute de protestatari au ieşit din nou în stradă la Ankara şi Istanbul, continuând să ceară demisia premierului Recep Erdogan. În capitala turcă, demonstranţii au manifestat paşnic, purtând pancarde cu sloganuri anti-premier.

Ministrul turc de Interne, Muammer Güler, a catalogat drept ilegal îndemnul la organizarea unei greve generale, venit din partea sindicatelor, în semn de susţinere faţă de protestatari.

Protestele anti-guvernamentale din Turcia durează de peste două săptămâni. În violenţe, şi-au pierdut viaţa 5 oameni, printre care şi un poliţist.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`