MAE: Corlăţean şi Patruşev au convenit că 2013 e o oportunitate pentru reconectarea româno-rusă

MAE: Corlăţean şi Patruşev au convenit că 2013 e o oportunitate pentru reconectarea româno-rusă
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, l-a primit, luni, pe Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.În cadrul întâlnirii, cei doi au convenit că este o oportunitate pentru reconectarea...

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, l-a primit, luni, pe Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

În cadrul întâlnirii, cei doi au convenit că este o oportunitate pentru reconectarea bilaterală în 2013, la 10 ani de la încheierea Tratatului Politic de Bază şi 135 de ani de relaţii diplomatice.

„Ministrul Titus Corlăţean si înaltul oficial rus au fost de acord că marcarea în acest an a 10 ani de la semnarea Tratatului Politic de bază şi 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Federaţia Rusă reprezintă o oportunitate deosebită de reconectare a celor doua societăţi”, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Cei doi oficiali au avut un schimb de vederi privind stadiul relaţiei bilaterale româno-ruse în ansamblu, în vederea identificării domeniilor de interes reciproc pentru colaborarea viitoare.

Ministrul român „a salutat dinamica pozitivă a contactelor bilaterale la nivel de lucru din ultima perioadă şi a arătat disponibilitate pentru continuarea lor, pe agenda bilaterală figurând şi o vizită a şefului diplomaţiei române la Moscova în perioada următoare”.

Corlăţean „a evocat şi interesul părţii române pentru remodelarea relaţiei în jurul unei agende pragmatice, pozitive şi constructive, care să promoveze dialogul deschis şi să se bucure de predictibilitate”, mai precizează MAE.

Consiliul de Securitate al Federaţiei Ruse este un organism consultativ al preşedintelui de la Moscova pe teme de securitate naţională. Este compus din miniştrii cu atribuţii în domeniu şi şefii agenţiilor de securitate din Rusia şi este prezidat de şeful statului rus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`