Asociația Națională a Agențiilor de Turism: Românii pot vizita fără reţineri Istanbulul, dar să evite zona Taksim

Asociația Națională a Agențiilor de Turism: Românii pot vizita fără reţineri Istanbulul, dar să evite zona Taksim
Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) informează turiștii români că pot vizita fără rețineri capitala Turciei, dar să evite zona protestelor care au luat amploare în ultimele două...

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) informează turiștii români că pot vizita fără rețineri capitala Turciei, dar să evite zona protestelor care au luat amploare în ultimele două săptămâni, zona Taksim.

ANAT precizează că în Antalya, Bodrum şi Kusadasi activitatea turistică se desfăşoară normal.

„Evenimentele recente nu au condus la nici un fel de probleme de transport, nici în Istanbul, nici în alte zone din Turcia şi nu împiedică nici o activitate turistică”, informează un comunicat al ANAT.

În plus, situația din Istanbul „este pe cale de a se stabiliza”, iar premierul turc se va întâlni, miercuri cu protestatarii din Ankara.

Populația din mai multe orașe din Turcia protestează față de politicile premierului Erdogan, care a propus inițial reducerea suprafeţelor verzi din Parcul Gezi pentru a construi un complex turistic cu un mall, acțiunile îndreptându-se împotriva premierului, criticat pentru politicile cu caracter islamist.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`