Surse: Lupta pentru președinția CCR se va da între Augustin Zegrean și Tudorel Toader

Surse: Lupta pentru președinția CCR se va da între Augustin Zegrean și Tudorel Toader
Foto: zf.ro

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat luni, după ceremonia de învestitură a trei noi membri ai CCR, că va candida pentru un nou mandat în fruntea Curții. „Voi candida pentru un nou mandat”, a declarat Zegrean.

Curtea Constituțională își va alege, luni, noul președinte pentru un mandat de 3 ani, odată cu venirea celor 3 noi judecători Mona Pivniceru, Valer Dorneanu și Daniel Morar.

Noul președinte al CCR poate fi desemnat prin tragere la sorți, iar potrivit unor surse lupta finală pentru președinția CCR se va da între Augustin Zegrean și Tudorel Toader.

Daniel Morar nu poate candida deoarece a fost propus, ca și Zegrean, de președintele României, potrivit pesurse.ro.

După depunerea jurămânului de învestitură a celor 3 judecători, membrii CCR se vor reuni în ședință secretă. Următorul pas va fi retragerea pe grupe de câte 3, în funcție de proveniența judecătorilor, pentru desemnarea candidaturilor.

După aceea se va trece la alegerea propriu-zisă prin buletinele de vot. Noul președinte trebuie să obțină minim5 voturi. În cazul în care cele 3 grupe vor prezenta fiecare câte un candidat și fiecare obține după primul tur câte 3 voturi, atunci se va trage la sorți, procedeu care nu a mai fost folosit până în prezent.

 
Urmăriți B1TV.ro și pe
`