Poliţist din Bacău, arestat după ce a ajutat doi hoți să fure pavele de pe un șantier

Poliţist din Bacău, arestat după ce a ajutat doi hoți să fure pavele de pe un șantier

Un agent de la Poliţia Rutieră Bacău a fost arestat preventiv, joi, după ce a transportat cu mașina de serviciu doi hoţi cărora le-a arătat de unde să fure pavele cu care se reabilita un trotuar din municipiul Bacău.

Poliţistul Nicolae Cătălin Mistode se afla în timpul serviciului, dar asta nu l-a împiediat să asigure paza pe perioada cât hoții au furat pavelele. Mai mult, el i-a escortat apoi, tot cu mașina de poliție, până în punctul unde au descărcat marfa furată.

„Poliţistul în cauză mai este cercetat în acelaşi dosar şi pentru alte fapte care, deocamdată, nu pot fi făcute publice. Iniţial, agentul a fost reţinut, alături de o altă persoană, pentru 24 de ore, ulterior primind mandat de arestare preventivă de la Tribunalul Bacău, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de instigare la furt calificat”, a declarat pentru Mediafax prim-procurorul Parchetului Tribunalului Bacău, Felix Bănilă.

Ulterior, agentul şi-a dat demisia din Poliţie, astfel încât nu s-a mai impus desfăşurarea unei anchete administrative împotriva sa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`