Laureatul Nobel Orhan Pamuk critică atitudinea represivă a Guvernului de la Ankara

Laureatul Nobel Orhan Pamuk critică atitudinea represivă a Guvernului de la Ankara
Scriitorul turc Orhan Pamuk, laureat al premiului Nobel în 2006, a criticat atitudinea represivă a Guvernului de la Ankara în privința protestelor care au cuprins întreaga țară, potrivit Mediafax."Această...

Scriitorul turc Orhan Pamuk, laureat al premiului Nobel în 2006, a criticat atitudinea represivă a Guvernului de la Ankara în privința protestelor care au cuprins întreaga țară, potrivit Mediafax.

Această politică insensibilă ţine fără niciun dubiu de atitudinea tot mai autoritară şi represivă a guvernului„, a spus scriitorul.

Acesta a atras atenția că Guvernul turc nu a abordat corect problema și că ar fi trebuit să ceară părerea oamenilor vis-a-vis de demolarea parcului din Istanbul.

Să doreşti să realizezi aceste schimbări mari care privesc un loc istoric şi parcul din acel loc, care au generat amintiri plăcute pentru milioane de persoane, fără să ceri părerea locuitorilor din Istanbul, şi să încerci să tai în mare grabă acei arbori reprezintă o mare eroare a guvernului Erdogan„, a mai spus Pamuk.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`