O femeie îmbrăcată în roşu, atacată de poliţişti cu gaz lacrimogen, devine simbolul protestelor din Turcia (FOTO)

O femeie îmbrăcată în roşu, atacată de poliţişti cu gaz lacrimogen, devine simbolul protestelor din Turcia (FOTO)
O femeie îmbrăcată într-o rochie roşie de vară, surprinsă în timp ce era atacată cu gaz lacrimogen de un poliţist turc, deşi nu reprezenta nicio ameninţare, a devenit un laitmotiv pentru protestele...

O femeie îmbrăcată într-o rochie roşie de vară, surprinsă în timp ce era atacată cu gaz lacrimogen de un poliţist turc, deşi nu reprezenta nicio ameninţare, a devenit un laitmotiv pentru protestele femeilor din Turcia.

Ceyda Sungar este academician în cadrul Universităţii Tehnice din Istanbul, cea mai prestigioasă instituţie de învăţământ din Turcia şi a devenit un simbol al cetăţenilor acestei ţări care încearcă să se protejeze pe ei înşişi şi ceea ce ei preţuiesc, relatează Daily Mail.

„Fiecare cetăţean care şi-a apărat drepturile, fiecare muncitor care a luptat pentru drepturile sale fundamentale şi fiecare student care a apărat drepturile universităţilor au fost martorii aceloraşi acte de violenţă pe care le-am trăit şi eu”, a spus Ceyda Sungar.

Fotografia a devenit viral pe internet, fiind reeditată în nenumărate versiuni şi transformată în postere, ca laitmotiv al cetăţenilor care luptă pentru drepturile lor fundamentale.

„Această imagine redă esenţa protestului. Şi anume violenţa poliţiştilor folosită împotriva protestatarilor paşnici, împotriva oamenilor care încearcă să se protejeze pe ei înşişi şi ceea ce preţuiesc”, a declarat Esra, o studentă la Facultatea de Matematică din Beşiktaş.

Protestele din Turcia continuă şi marţi, mii de oameni manifestând împotriva cabinetului condus de Recep Tayyip Erdogan.

 
Foto: dailymail.co.uk

Urmăriți B1TV.ro și pe
`