Mii de protestatari au ocupat pentru a opta zi Piaţa Taksim din Istanbul

Mii de protestatari au ocupat pentru a opta zi Piaţa Taksim din Istanbul
Mii de manifestanţi au ocupat din nou, marţi seara, Piaţa Taksim din Istanbul, în a opta zi a mişcării de protest din Turcia, relatează AFP. Protestatarii scandează sloganuri ostile premierului Recep Tayyip...

Mii de manifestanţi au ocupat din nou, marţi seara, Piaţa Taksim din Istanbul, în a opta zi a mişcării de protest din Turcia, relatează AFP. Protestatarii scandează sloganuri ostile premierului Recep Tayyip Erdogan.

Manifestaţiile continuă în Turcia de opt zile, soldându-se cu cel puţin un mort şi 1.700 de răniţi.

Manifestaţiile continuă în Turcia de şapte zile, soldându-se cu cel puţin 1.000 de răniţi la Istanbul şi cel puţin 700 la Ankara, precum și 1.700 de arestați. Totul a început cu o manifestație împotriva planurilor de distrugere a unui parc din Istanbul, în urmă cu o săptămână, dar s-a transformat rapid într-o mișcare antiguvernamentală de proporții, îndreptată împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, criticat pentru politicile cu caracter islamist.

Premierul este acuzat de protestatari că este prea autoritar și că doreste islamizarea societății turce, mai ales după recenta introducere a unei legi de restricționare a consumului de alcool. Acesta spune însă ca de fapt presa străină nu relatează corect ceea ce se întâmplă. Spusele lui sunt contrazise de protestatari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`