Protestele din Turcia continuă: Manifestanții cer plecarea premierului Recep Tayyip Erdogan

Protestele din Turcia continuă: Manifestanții cer plecarea premierului Recep Tayyip Erdogan
Protestele din Turcia continuă și luni, mii de oameni manifestând împotriva cabinetului condus de Recep Tayyip Erdogan, potrivit BBC.Protestatarii au avut noi ciocniri cu forțele de ordine, în cartierul Besiktas...

Protestele din Turcia continuă și luni, mii de oameni manifestând împotriva cabinetului condus de Recep Tayyip Erdogan, potrivit BBC.

Protestatarii au avut noi ciocniri cu forțele de ordine, în cartierul Besiktas din Istanbul, unde magazinele și o universitate au fost transformate în spitale pentru ca cei răniți să primească îngrijiri.

La Ankara, în capitala Turciei, oamenii strânși pe stradă au strigat împotriva premierului, afirmând că acesta nu mai este dorit și că ar trebui să-și prezinte demisia.

În urma confruntărilor de zilele trecute, circa 1.700 de persoane ar fi fost rănite și sute de alte persoane au fost reținute de autorități, potrivit Al Jazeera.

1.700 de persoane ar fi fost rănite în protestele din Turcia

Embed:

Conflictul a pornit după ce guvernul condus de Erdogan a aprobat demolarea unui parc din Istanbul pentru construcția unui centru comercial. Oamenii, nemulțumiți că unul dintre puținele parcuri rămase în Istanbul va fi demolat, au protestat pașnic, alegând să campeze în parc, blocând astfel distrugerea acestuia.

Situația a degenerat după ce autoritățile au aruncat cu gaze lacrimogene împotriva populației și, potrivit unora, ar fi folosit forță excesivă împotriva oamenilor, dând astfel naștere unor violențe care au cuprins întreaga țară.

Foto: Euronews

Foto: Washington Post

Vezi AICI cum au pornit protestele din Turcia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`