Grecia: Guvernul elen ar putea introduce stimulente pentru persoanele care sesizează autorităților cazuri de corupție

Grecia: Guvernul elen ar putea introduce stimulente pentru persoanele care sesizează autorităților cazuri de corupție
Guvernul de la Atena ar putea introduce stimulente, inclusiv de ordin financiar, pentru persoanele care vor semnala autorităților cazuri de corupție atât din sectorul privat, cât și din cel public, relatează...

Guvernul de la Atena ar putea introduce stimulente, inclusiv de ordin financiar, pentru persoanele care vor semnala autorităților cazuri de corupție atât din sectorul privat, cât și din cel public, relatează cotidianul Kathimerini.

Un set de propuneri care vizează încurajarea dezvăluirii cazurilor de corupție a fost trimis de către un rup de experți ministerelor Justiției, Financiar și Reformei Administrative.

Stimulentele sunt alcătuite din promovări, bonusuri și creșteri de salarii.

Trebuie să existe posibilitatea sprijinirii unei culturi a administrării transparente şi corecte, care încurajează sesizarea cazurilor de corupţie, în interesul public şi al departamentului în cauză„, se arată în document.

În ultimii ani, guvernul elen a înregistrat progrese limitate în încercările de combatere a corpuției. În acest sens, guvernanții au început să pregătească mai multe reglementări bazate pe propunerile grupului de experți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`