Protestele iau amploare în Turcia: Au devenit o acţiune îndreptată împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan (VIDEO)

Protestele iau amploare în Turcia: Au devenit o acţiune îndreptată împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan (VIDEO)
Protestele care au izbucnit în urmă cu câteva zile la Istanbul au luat amploare în Turcia. Potrivit BBC News, manifestațiile au început sâmbătă dimineață și în Ankara, unde demonstrațiile s-au îndreptat...

Protestele care au izbucnit în urmă cu câteva zile la Istanbul au luat amploare în Turcia. Potrivit BBC News, manifestațiile au început sâmbătă dimineață și în Ankara, unde demonstrațiile s-au îndreptat împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan.

Manifestațiile au pornit, la Instanbul, de la decizia guvernanților de a transforma un parc într-un centru comercial. Vineri, poliția a intervenit pentru dispersarea manifestanților, însă aceștia au atacat cu sticle și pietre forțele de ordine.

Protestele au continuat și sâmbătă, când sute de manifestanți au încercat să traverseze un pod peste Strâmtoarea Bosfor pentru a ajunge în Piața Taksim.

Violențe s-au înregistrat și în cartierul Besiktas din Istanbul.

Deși inițial protestele erau față de reducerea suprafețșelor verzi din Parcul gezi, acestea au devenit o acțiune întreptată împotriva premierului, criticat pentru politicile sale cu caracter islamist.

Erdogan, care se află la putere din 2002, este liderul Partidului pentru Dreptate și Dezvoltare ce a fost format pe structurile unei foste mișcări islamiste.

Parlamentul turc a aprobat, săptămâna trecută, o lege care interzice vânzarea și consumul băuturilor alcoolice între orele 22:00 – 06:00, această situație nemulțumind tinerii turci.

Protestele iau amploare în Turcia

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`