Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, dus cu mandat la DNA, fiind cercetat penal pentru şantaj. Dumitru Dragomir, audiat ca martor în același dosar

Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, dus cu mandat la DNA, fiind cercetat penal pentru şantaj. Dumitru Dragomir, audiat ca martor în același dosar

Directorul Antena Group (trustul Intact), Sorin Alexandrescu, este audiat, joi, la DNA, sub acuzaţia de şantaj. Conform B1 TV, acesta a fost adus cu mandat la sediul Direcţiei Anticorupţie.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu l-ar fi ameninţat pe administratorul unei societăţi comerciale că, dacă nu va semna un contract în anumite condiţii, va face publice informaţii compromiţătoare despre acesta.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări penale față de ALEXANDRESCU GEORGE SORIN, director general al ANTENA TV GROUP, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de șantaj.

În perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrâns un administrator al unei societăți comerciale să semneze un contract în condiții prestabilite, impuse de inculpat, sub amenințarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru persoana în cauză„, se arată într-un comunicat emis de DNA.

„Dosarul a fost constituit ca urmare a denunţului părţii vătămate” , mai arată procurorii anticorupţie.

Vezi AICI comunicatul DNA

Înaintea apariţiei comunicatului DNA, în presă s-a vehiculat varianta că aducerea lui Sorin Alexandrescu la DNA ar avea legătură cu decizia operatorului de cablu RCS&RDS de a scoate, anul trecut, televiziunile Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV de pe platforma sa de satelit Digi. Hotărârea a fost motivată prin faptul că Antenele ar fi cerut şapte milioane de euro pe an pentru difuzarea prin satelit a celor două canale de televiziune. (Detalii AICI)

Potrivit Mediafax, care citează Antena 3, acuzaţia pare să fie bazată pe o plângere făcută de RCS-RDS. În urma acestei plângeri, SRI şi DNA ar fi organizat o acţiune de supraveghere a convorbirilor telefonice şi personale purtate de Sorin Alexandrescu, în încercarea de a-i fabrica un dosar de şantaj.

Sorin Alexandrescu s-a alăturat grupului INTACT în 2008, fiind pentru început director executiv Antena 1, iar ulterior CEO. În anul 2012, pentru o perioadă de câteva luni, a coordonat din poziția de vicepreședinte Grivco, proiecte strategice pentru trust.

Dumitru Dragomir, audiat ca martor de DNA în dosarul de șantaj al șefului Antenelor

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, s-a prezentat joi seară la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a da explicaţii în dosarul de şantaj în care a fost pus sub acuzare directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu.

„Nu am făcut niciun contract comercial în nume personal, este vorba de un contract între două societăți la doi ani după licitarea drepturilor de televiziune. Am primit un telefon din partea lui Sorin Alexandrescu acum o lună, în care mi-a zis să intervin eu pe lângă cineva din RCS-RDS că dacă nu va da în vileag ceva care să mă atingă și pe mine. , mi-a cerut să intermediez o discuție cu RCS-RDS care le scosese de pe post nu știu ce televiziuni. Consider că pe mine nu m-a șantajat, mi-au cerut să le răspund la niște puncte la trustul Intact, pentru că dacă nu le dau în presă, eu le-am trimis în scris. Ei sunt niște elefanți, sunt în război de mult, mă și mir cum am căzut între ei”, a declarat Dumitru Dragomir pentru postul B1 TV.

Dumitru Dragomir, audiat de DNA

Embed:

Grupul de Investigaţii Politice a publicat, joi, documente care arată că RCS & RDS a finanțat cu 1,7 milioane de euro una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir.

Sorin Alexandrescu, urmărit penal pentru şantaj

Embed:  
Dumitru Dragomir, despre cercetarea penală a șefului Antenei 1

Embed:
Jurnalistul Stelian Negrea, despre practicile trustului Intact

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`