Președintele Tribunalului Dâmbovița, cercetat pentru trafic de influență: Ar fi încasat mită 12.500 de lei pentru un dosar

Președintele Tribunalului Dâmbovița, cercetat pentru trafic de influență: Ar fi încasat mită 12.500 de lei pentru un dosar

Procurorii DNA îl cercetează pe președintele Tribunalului Dâmbovița, Ion Miloșoiu, acuzat că ar fi luat mită 12.500 de lei pentru a soluționa favorabil dosarul unei persoane aflate în arest preventiv.

Alături de acesta, sunt cercetați și George Banu, Robert Anghel, Vișan Eftimie și Gheorghe Doican pentru acuzația de cumpărare de influență, citează un comunicat al DNA remis Mediafax.

Potrivit procurorilor, în 2 noiembrie 2010, George Banu a pretins de la Vişan Eftimie şi de la Robert Anghel, prin intermediul lui Gheorghe Doican, 6.000 de euro pentru judecătorul Ion Miloşoiu, susţinând că are influenţă pe lângă preşedintele Tribunalului Dâmboviţa. În schimbul banilor, George Banu a promis că Robert Anghel va fi pus în libertate în dosarul în care este judecat, în stare de arest preventiv, la Tribunalul Dâmboviţa şi că se va dispune faţă de acesta condamnarea cu suspendarea executării pedepsei.

Procurorii i-au reţinut, marţi, pe George Banu, Vişan Eftimie şi Gheorghe Doican, urmând să ceară judecătorilor Curţii de Apel Piteşti arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.
 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`