Rusia, alături de țări membre NATO, va efectua exerciții la Marea Neagră în această toamnă

Rusia, alături de țări membre NATO, va efectua exerciții la Marea Neagră în această toamnă
Reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă NATO, Aleksandr Grușko, a anunțat, marți, că Rusia și țări membre în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord vor desfășura în toamna acestui an exerciții...

Reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă NATO, Aleksandr Grușko, a anunțat, marți, că Rusia și țări membre în Organizația Tratatului Atlanticului de Nord vor desfășura în toamna acestui an exerciții pentru interceptarea de ținte aeriene în Marea Neagră.

”Aceste exerciţii sunt menite să întărească coordonarea în domeniul militar, să soluţioneze obiective comune ale luptei împotriva terorismului pe pământ, în aer şi pe mare”, a spus Gruşko.

Astfel, se va crea ”un sistem ce va permite localizarea avioanelor care nu se supun comenzilor de la sol”, menit să aducă un plus în apărarea în fața amenințărilor teroriste din aer, informează Agerpres.

”Exerciţiile de la Marea Neagră, cu participarea mai multor ţări, inclusiv Turcia, Polonia, Norvegia şi altele, vor avea ca obiectiv perfecţionarea cooperării în vederea localizării şi interceptării unor asemenea ţinte aeriene’, a mai explicat diplomatul rus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`