Tăriceanu: Privesc cu dezamăgire că PNL a abandonat republica parlamentară şi merge pe calea unei mici revizuiri

Tăriceanu: Privesc cu dezamăgire că PNL a abandonat republica parlamentară şi merge pe calea unei mici revizuiri

Senatorul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că este dezamăgit de faptul că PNL a abandonat poziţia sa privind trecerea la o republică parlamentară și a ales să meargă pe calea unei „mici revizuiri” a Constituţiei, în baza compromisurilor politice şi a unei viziuni pe termen scurt.

Tăriceanu a spus că toate modificările Constituţiei negociate de Ponta şi Antonescu par în regulă la o primă analiză, însă problema conflictului interinstituţional nu este rezolvată.

„Problema însă rămâne. Că ne place sau nu ne place, actuala Constituţie are sădită în ea germenii conflictului interinstituţional. Prin urmare, dacă la Cotroceni va exista un preşedinte cu un bun nivel de cultură politică, cu o bună înţelegere a realităţilor politice, cu calităţi de mediator, atunci sigur că actuala Constituţie poate să fie satisfăcătoare. Riscul există să avem şi în viitor personalităţi de genul celei actuale, cu o latură conflictuală extrem de dezvoltată şi care nu va face decât să reaprindă aceşti germeni de care vorbeam”, a spus Tăriceanu, potrivit Mediafax.

El a arătat că soluţia constă în angajarea PNL pe un proiect de revizuire a Constituţiei care să instaureze un regim parlamentar pur în România.

„Din păcate, întotdeauna compromisurile politice şi viziunea pe termen scurt primează şi de aceea azi privesc cu dezamăgire că în loc ca PNL să-şi fi păstrat poziţia şi conduita care l-a caracterizat în ultimii ani, când a vorbit deschis de necesitatea unei regim parlamentar pur, deci o republică parlamentară (…), a abandonat acest drum şi a mers pe calea unei mici revizuiri a Constituţiei, care nu am convingerea că va rezolva problemele inerente care sunt proprii actualei Constituţii”, a mai spus Tăriceanu.

Vezi AICI propunerile USL pentru modificarea Constituției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`