Opoziția vrea ca revizuirea Constituției să elimine imunitatea președintelui

Opoziția vrea ca revizuirea Constituției să elimine imunitatea președintelui

Reprezentanții opoziției din Parlament susțin că o măsură normală, în cadrul revizuirii Constituției, față de ridicarea imunității parlamentarilor ar fi aplicarea aceleași măsuri și în cazul președintelui, conform Mediafax.

Senatorul PSD Titus Corlățean și deputatul PNL Daniel Stamate Budurescu au declarat, miercuri, că vor ridicarea imunității și în cazul președintelui, în timp ce Attila Korodi (UDMR) s-a declarat sceptic privind șansele de promulgare a proiectului.

„Visul de-o viaţă al lui Traian Băsescu – statul poliţienesc şi arestările pe bandă rulantă. Nu e o surpriză. Aş fi chiar de acord cu această propunere care oricum nu se răgăseşte în nici o Constituţie a vreunui stat membru al UE, dacă preşedintele va descoperi că este singurul protejat de o aşa-zisă imunitate şi ar renunţa la ea. Numai cu această condiţie aş fi de acord ca şi noi să renunţăm la imunitate. Toţi să fie egali în faţa legii. Nu să fie unii fraieri şi alţii mai inteligenţi”, a declarat Corlățean.

“Această dezbatere va parcurge un timp destul de lung pentru că procesul constituţional înseamnă o majoritate amplă a Parlamentului şi la ora actuală, cu o divizare aproape jumătate-jumătate opoziţie-guvern, sunt şanse prea puţine ca o nouă Constituţie să fie adoptată. Sunt convins că proiectul de lege de revizuire a Constituţiei va genera nişte discuţii care vor fi utile după alegeri. Poate atunci se va crea o şansă ca realmente să modificăm Constituţia”, a spus Korodi.

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că printre modificările propuse asupra Constituției se regăsește și ridicarea imunității parlamentarilor dar păstrarea pe aceea a președintelui.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`