Fiul ministrului Mariana Câmpeanu, trimis în judecată de procurorii DNA pentru un prejudiciu de 1 milion de euro

Fiul ministrului Mariana Câmpeanu, trimis în judecată de procurorii DNA pentru un prejudiciu de 1 milion de euro

Fiul ministrului muncii Mariana Câmpeanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în procesul poligonului fantomă de 1 milion de euro.

Acesta va fi judecat pentru cumpărarea unui teren supraevaluat, în dauna Registrului Auto Român.

Flavius Câmpeanu, director tehnic al instituției, și fostul director Ovidiu Crăpătureanu, un apropiat al liberalului Ludovic Orban, sunt cercetaţi pentru că au prejudiciat RAR cu peste un milion de euro.

Procurorii DNA l-au trimis în judecatã pe fostul director al RAR, Ovidiu Crãpãtureanu, dupã ce a cumpãrat la un preț exorbitant un teren pentru un așa zis poligon de încercãri auto. Complicele acestuia, Flavius Câmpeanu este fiul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu. El a semnat și întocmit un memoriu tehnic astfel încât configurația terenului sã corespundã cu suprafața oferitã spre vânzare.

În perioada 3 iunie – 16 septembrie 2008, cei doi au făcut demersuri pentru cumpărarea  unui teren 536.140 mp., situat în extravilanul comunei Roata de Jos, judeţul Giurgiu, la un preţ cu mult mai mare decât valoarea sa de piaţă.  Terenul a fost achiziţionat la un preţ de 2,2 euro pe metrul pătrat, în condiţiile în care vânzătorul terenului anunţase public, prin mijloace de informare în masă, o ofertă de vânzare a terenului la preţul de 0,75 euro/m2.

Procurorii anticorupţie mai spun că memoriul tehnic de realizare a poligonului, semnat de Flavius Câmpeanu, în calitate de director tehnic, a fost întocmit nedocumentat şi nerealist, atât din punct de vedere al costurilor de amenajare cât şi al dimensiunilor.

Registrul Auto Român a fost prejudiciat în urma tranzacţiei cu peste 1 milion de euro. În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând celor doi inculpaţi.

Fiul ministrului Muncii, trimis în judecată

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`