Maraton internațional din Ungaria spre România: Sportivii au plecat pe traseul Bekescsaba – Arad – Bekescsaba

Maraton internațional din Ungaria spre România: Sportivii au plecat pe traseul Bekescsaba - Arad - Bekescsaba

Sute de oameni au alergat ieri din Ungaria spre România. Nu e vorba de nicio migraţie în grup, ci de un supermaraton de alergători la individual, biciclişti sau participanţi cu role. Evenimentul  a fost organizat în România şi Ungaria, iar concurenţii au parcurs în prima zi 108  kilometri din totalul de 205. Astazi urmeaza sa fie parcursi inca 97 de kilometri.

Supermaratonul Bekescsaba – Arad – Bekescsaba a ajuns la ce-a de-a 16-a ediţie iar traseul de 205 de kilometri trebuie parcurs în două zile de către cei 780 de participanţi.

Concurenţii au luat startul în Bekescsaba, Ungaria au intrat în România prin punctul de trecere al frontierei Turnu, iar finishul pentru prima zi a fost stabilit în faţa primăriei din Arad. În prima zi sportivii au parcurs 108 kilometri.

Câştigător în prima zi la alergare individuală a fost un concurent din Etiopia. La supermaraton au mai participat biciclişti, alergători la ştafetă şi concurenţi pe role.

Sportivii au ramas peste noapte la Arad pentru a-şi încarca bateriile, iar astazi vor pleca din faţa primăriei Arad înapoi în Ungaria, urmând să parcurgă şi diferenţa de 97 kilometri.

Valoarea totala a premiilor este de aproximativ 10.000 de euro, din care 1.000 de euro ii vor reveni sportivului castigator de la individual.

A început maratonul internațional Bekescsaba – Arad – Bekescsaba

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`