Radu Banciu: Antonescu a lipsit de la ziua PNL-ului, a avut de citit "o ciorbă" de frază, pentru care l-ar plagia şi Gabriel Garcia Marquez

Radu Banciu: Antonescu a lipsit de la ziua PNL-ului, a avut de citit "o ciorbă" de frază, pentru care l-ar plagia şi Gabriel Garcia Marquez

Jurnalistul Radu Banciu a comentat, vineri, în cadrul emisiunii „Lumea lui Banciu” difuzată pe B1 TV, despre chiulul preşedintelui PNL Crin Antonescu de la aniversarea a 138 de ani de la înfiinţarea partidului.

„Evident, Crin n-a participat la acest simpozion, el a avut treabă, pentru el aniversările nu sunt mare lucru, asta e doar pentru Brătieni. S-au depus coroane la cimitir unde sunt aceştia îngropaţi, s-a mai mormăit puţin câte o înjurătură discretă la adresa lui Crin, dar cam atât. Antonescu a avut treabă, el a avut o conferinţă de presă la Sectorul 6, alături de soţia lui Rareş Mănescu. A ţinut un speech fenomenal, în care se vede adevărata stofă a preşedintelui”, a spus Radu Banciu.

Jurnalistul a numărat excesul de virgule din discursul-fluviu din cadrul conferinţei „Levantul, leagănul diplomaţiei culturale”, în care Antonescu a reuşit să vorbească despre Emil Constantinescu, Tulcea, Levant, Sindbad, Ulisse, Alexandru cel Mare, Richard Inimă de Leu, Godefroy de Bouillon şi Saladin.

Atunci când Preşedintele Emil Constantinescu mi-a vorbit pentru prima dată despre simpozionul dedicat Levantului, vă mărturisesc că am fost brusc transportat în timp, poate fiindcă am crescut la Tulcea, portul de la gurile Dunării, şi acolo, chiar în anii în care planificarea comunistă se lupta cu succes împotriva pitorescului şi a tradiţiei, Levantul era şi este încă, într-un fel, o realitate palpabilă în policromia numelor de persoane, în pluralismul comunităţilor etnice şi religioase, în bogăţia şi diversitatea tradiţiilor, în cursul încărcat de istorie al marelui fluviu, care uneşte atât de vizibil Occidentul şi Orientul, Tulcea păstra şi mai păstrează, ţin eu să cred, încă o savoare levantină, pe care tema acestei conferinţe mi-a trezit-o, aşa cum ne trezeşte o asemenea temă tuturor amintirea copilăriei, aventurile lui Sinbad sau ale lui Ulisse, asemănătoare şi totodată deosebite, în atâtea feluri, sau amintirea tinereţii atunci când eram fascinaţi de marea aventură a întâlnirilor mereu repetate şi, într-un fel, mereu eşuate dintre Orient şi Occident, Alexandru cel Mare, succesorii săi, regatele greco-elenistice ale estului-mediteranean, marea aventură a cruciadelor cu Godefroy de Bouillon, Richard Inimă de Leu, Saladin, cu numele de locurile ale memoriei, tot acel ţinut pe care cavalerii templieri sau ospitalieri îl apărau şi îl exploatau„, a recitat Crin Antonescu în cadrul conferinţei de vineri.

„Sunt 46 de virgule, cam câte curbe pe Transfăgărăşan. Şi Gabriel Garcia Marquz sau Mario Vargas Llosa l-ar putea plagia pe acest gură de tun în USL. Aşadar o ciorbă minunată din partea lui Crin Antonescu”, a comentat Radu Banciu.

Radu Banciu: Cum a sărbătorit Crin Antonescu 138 de ani de la înfiinţarea PNL

Embed:

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`