Sorin Roşca Stănescu: Coabitarea Ponta – Băsescu este foarte toxică. Ar fi dramatic ca USL să se rupă din cauza mea

Sorin Roşca Stănescu: Coabitarea Ponta - Băsescu este foarte toxică. Ar fi dramatic ca USL să se rupă din cauza mea

Senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu a declarat, miercuri, în emisiunea „Sub semnul întrebării”, de pe B1 TV, că ar fi dramatic ca USL să se rupă din cauza afirmaţiilor jignitoare făcute la adresa premierului Victor Ponta, adăgând că această coabitare între premier şi preşedinte este în continuare foarte „toxică”.

USL este o construcţie mult prea importantă ca să se rupă din acest pretext. Am făcut unele afirmaţii care îl jignesc personal pe Ponta, a fost un raţionament logic pe care îl regret. M-am întrebat cum poate Victor Ponta, care în campania electorală a fost total anti-Băsescu, să coabiteze cu el acum? Dar a fost o distanţă pe care am sărit-o uşor şi pentru care îmi cer scuze„, a spus Sorin Roşca Stănescu.

Senatorul PNL mai precizează că în momentul în care au apărut tensiuni între liderii USL din cauza lui l-a speriat faptul că Uniunea s-ar putea destrăma, lucru care ar fi fost o „uriaşă” dezamăgire pentru el.

Mai e ceva ce m-a speriat, eu am intrat în PNL pentru USL. Ar fi dramatic să se rupă USL din cauza mea, pentru mine e o mare dezamăgire pentru că aş avea ceva pe conştiinţă. Dar susţin că această coabitare între Traian Băsescu şi Victor Ponta este toxică, atât pentru USL, pentru PSD, cât şi pentru Victor Ponta„, a mai spus Sorin Roşca Stănescu.

Liberalul a comentat că dacă USL ar fi fost consecventă cu angajamentele din campania electorală, nu avea decât de câştigat.

USL a fost un tip de uniune în campania electorală, iar în momentul guvernării este un alt tip de organizaţie. Dacă diferenţele doctrinare între cele două partide nu se vedeau, acum, la guvernare, fiecare vrea să-şi apere teritoriul doctrinar. Dacă am fi fost consecvenţi cu angajamentele din campanie, aveam de câştigat„, a mai spus Sorin Roşca Stănescu.

Senatorul mai adaugă că „nu există niciun interes ca discuţia dintre liderii USL să devină publică”.

Sorin Roşca Stănescu, despre conflictul pe care l-a generat în USL

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie