UEFA a exclus Rapidul din competițiile europene timp de 3 ani. Dinamo este eligibilă

UEFA a exclus Rapidul din competițiile europene timp de 3 ani. Dinamo este eligibilă

UEFA a decis, miercuri, excluderea Rapidului din competițiile europene timp de trei ani și amendarea clubului cu 100.000 de euro, din cauza datoriilor curente, potrivit ProSport.

Totodată, Instanţa de Control Financiar a UEFA a decis ca Dinamo să aibă dreptul de a participa la competițiile europene.

Instanţa de Control Financiar (CFCB), reunită la Nyon, a luat decizii privind cazurile menţionate într-un comunicat din 21 decembrie 2012. Opt cluburi au fost sancţionate din cauza datoriilor şi au avut la dispoziţie până la 31 martie să-şi rezolve problemele, evitând aplicarea suspendărilor decise. FC Rapid Bucureşti (România) şi FC Arsenal Kiev (Ucraina) nu au îndeplinit condiţiile impuse de CFCB. Rapid Bucureşti a fost amendat cu 100.000 de euro şi exclus din următoarea competiţie europeană în care se va califica în viitoarele trei sezoane (2013/14, 2014/15, 2015/16), a hotărât UEFA.

În acest sezon, Dinamo a ratat calificarea în Europa League, după înfrângerea suferită la Vaslui. De cealaltă parte, Rapidul va retrograda în Liga a II-a după ce nu a primit licența pentru sezonul viitor.

Chiar dacă va promova și se va califica într-o competiție europeană în următorii trei ani, Rapidul nu va avea dreptul de a face acest lucru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`