CCR discută miercuri sesizarea PDL privind modificările la statutul cadrelor militare

CCR discută miercuri sesizarea PDL privind modificările la statutul cadrelor militare

Curtea Constituţională discută miercuri sesizarea senatorilor PDL asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare, prin care reclamă depăşirea cadrului cererii de reexaminare formulată de preşedintele Traian Băsescu.

„Motivul de neconstituţionalitate se referă la faptul că legea adoptată depăşeşte cadrul cererii de reexaminare formulată de Preşedintele României şi dezbătută în cele două Camere ale Parlamentului, fiind astfel neconformă prevederilor art. 77 alin. (2) din Constituţie şi cu toată jurisprudenţa Curţii Constituţionale”, s-a arătat într-un comunicat al liderului grupului senatorilor PDL Cristian Rădulescu.

Democrat-liberalii au menţionat că parlamentarii puterii au adoptat un alineat 2² la art. 86 din această lege, la dezbaterea cererii de reexaminare a preşedintelui, „al cărui conţinut nu are nicio legătură cu conţinutul cererii de reexaminare în cauză”.

PDL a precizat că sesizarea către CC a fost semnată de către toţii senatorii membrii ai grupului parlamentar al PDL, la care s-a alăturat senatorul Tudor Barbu, vicepreşedintele Grupului PPDD, relatează Mediafax.

Senatorii au decis, în 9 aprilie, că militarii pot fi menţinuţi în activitate după împlinirea vârstei de pensionare până la vârsta de 60 de ani, cu aprobarea conducerii instituţiei, în funcţie de nevoile de încadrare.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`