DNA: Gruparea Mironescu, cea mai înaltă corupție: “Captura statului”

DNA: Gruparea Mironescu, cea mai înaltă corupție: “Captura statului”
Foto: tripimage.ro

Procurorul Gheorghe Bocșan a spus în fața instanței supreme că gruparea Mironescu se ocupa cu “captura statului”, act definit drept cel mai înalt grad de corupție, conform Mediafax.

Procurorul a arătat că termenul de “captură a statului” semnifică corupția la nivel sectorial sau chiar atunci când ajunge a fi generală la nivelul statului.

“Pe apărările avocaţilor arăt că noţiunea de captură a statului este o noţiune criminologică, termen regăsit în numeroase convenţii europene. Este forma cea mai înaltă a corupţiei, respectiv corupţia generalizată”, a pledat Bocșan în fața judecătorilor.

Acesta a dorit să explice și mecanismul prin care inculpații derulau acțiunile de evaziune fiscală în Portul Constanța.

“Ca să vă daţi seama cât de sfidători erau, dau doar un exemplu de firmă fantomă denumită «Ha Ha Suspans Import Export»; mie unul mi se pare o sfidate la adresa autorităţilor. Acest dosar este creat din o treime interceptări, o treime rezultatele controalelor efectuate în port cu ocazia demarării cercetărilor în acest caz, iar ultima treime cu rezultatele percheziţiilor informatice ale calculatoarelor luate în timpul percheziţiilor din Portul Constanţa de la firmele de comisionariat vamal”, a conchis procurorul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`