Crin Antonescu: Suntem singuri împotriva lui Băsescu, a PSD și a unor instituții internaționale

Crin Antonescu: Suntem singuri împotriva lui Băsescu, a PSD și a unor instituții internaționale

Președintele liberal Crin Antonescu a luat poziție față de situația din USL în cadrul ședinței secrete a BPN din PNL, cerându-le oamenilor săi măsuri urgente pentru ca formațiunea pe care o conduce să ia în jur de 25% la alegerile europarlamentare.

Președintele PNL și-a anunțat colegii, conform unor înregistrări surprinse de jurnaliștii PeSurse.ro, că sunt singuri ”împotriva lui Băsescu, a PSD și a unor instituții internaționale” și că tergiversările cu partenerii din PSD trebuie rezolvate ”până la vacanța parlamentară”.

Eu sunt absolut de acord că noi trebuie în permanență și să cântărim politic fiindcă e limpede, ne aflăm în o cu totul altă situație de cât înainte de 9 decembrie cand USL era unul singur si aveam un singur dusman, iar acum acel dușman a devenit aliat pentru partenerul nostru și să nu spun chiar adversar potențial, dar efortul lor de extindere este văd în această zonă. Ce spun eu nu e că nu e suficient să ne plângem pentru că normal să încerce să ia pe imaginea lor tot ce e bun în guvern. Astea sunt lucruri naturale – problema e ce facem noi”, a spus Crin Antonescu în cadrul ședinței PNL.

Acesta a afirmat că este conștient de ”noua conjuctură politică”, spunând că toate lucrurile sunt îndreptate împotriva liberalilor.

Suntem singuri împotriva lui Băsescu, a PSD și a unor instituții internaționale. Cred că toate aceste povești cu tergiversările și ce fac cei din PSD, eu cred că trebuie să le rezolvăm până la vacanța parlamentară. Nu zic să discutăm neapărat în termeni de adversari, dar am aruncat ochii peste umăr și nu le spun adversar. Dar noi vorbim de un partid care are 40% la o strigare, cu PPDD și cu doamna Udrea că doar sunt colegi întru coabitare. Vorbim de un partid care are mai mult de jumătate din CJ-urile țării, peste 2.200 de primări și este privit cu indulgență de anumite instituții. Și tot acest mastodont este corent si unitar”, a adăugat Antonescu. 

Acesta crede că PNL-ul trage acum foloasele pentru că nu a intrat în ”combinații temporare cu domnul Băsescu”. 

Nu e vorba doar de prezidențiale. E vorba că la europarlamentare, dacă PNL nu ia 30% cum spune domnul Turcanu, cu 25% realist la sută, PNL a câștigat bătălia pe dreapta și chiar dacă PSD ia 40, sper să nu fie atât, vor vedea că pe partea dreaptă suntem doar noi și se vor gândi să se țină de angajamente. Dacă noi o dăm în 14-16%, atunci și eu m-aș spune în pielea lor și să mă întreb dacă nu se întamplă altceva pe partea dreaptă”, le-a mai spus Antonescu liberalilor.

Crin Antonescu: Suntem singuri împotriva lui Băsescu și a PSD

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`