Bulgaria, depozit de deșeuri radioactive la 4 kilometri de Dunăre

Bulgaria, depozit de deșeuri radioactive la 4 kilometri de Dunăre

Autoritățile bulgare plănuiesc să construiască un depozit pentru deșeuri slab și mediu radioactive lângă centrala nucleară de la Kozlodui, la patru kilometri de malul Dunării, conform Mediafax.

Intenția guvernului bulgar este de a depozita până la 345.000 de tone de reziduuri radioactive, în această locației, până în 2075. Acesta urmează să fie amplasat la patru kilometri sud-est de malul drept al Dunării.

“Acest depozit naţional pentru deşeuri radioactive (DNDR) este destinat depozitării deşeurilor radioactive cu activitate mică şi medie, respectiv radionuclizi de viaţă scurtă, generate pe perioada funcţionării şi dezafectării Centralei Nucleare «Kozlodui» , funcţionarea viitoare a Centralei Nucleare Belene şi din alte surse convenţionale”, conform unui studiu de impact asupra mediului, prezentat pe site-ul Protecției Mediului Sibiu.

Investiția presupune construcția a opt module de beton armat fiecare având o 117 metri lungime și 35,5 metri lățime. Fiecare modul va consta din 16 camere identice, plasate pe două rânduri paralele de opt camere fiecare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`