Mironescu i-a telefonat lui Igaş în dimineaţa arestării, pentru a-i cere să-l repună în funcţia din MAI

Mironescu i-a telefonat lui Igaş în dimineaţa arestării, pentru a-i cere să-l repună în funcţia din MAI

Fostul secretar general în MAI, Laurenţiu Mironescu, a declarat că nu înţelegea cu senatorul Mircea Banias şi că nu a avut o ascensiune politică în perioada invocată de procurori. Nu a răspuns însă la întrebarea adresată de procurori, legată de telefonul pe care i l-ar fi dat ministrului Traian Igaş, în dimineaţa arestării.

Mironescu a fost prezentat în această dimineaţă, alături de alţi 27 de inculpaţi, în faţa instanţei, după ce a făcut recurs la propunerea de arestare preventivă. Magistraţii vor hotărî în câteva ore dacă cei 28 de inculpaţi vor rămâne în arest sau vor fi cercetaţi în stare de libertate.

Numai 4 dintre ei au vrut să-şi completeze declaraţiile date iniţial în faţa judecătorilor, printre ei aflându-se şi Adrian Pătraşcu, fostul director adjunct din cadrul Poliţiei de Frontieră Constanţa, dar şi Laurenţiu Mironescu.

Adrian Pătraşcu spunea că toţi cei cu care a fost interceptat vorbind codificat erau de fapt informatorii lui.

Pe de altă parte, Laurenţiu Mironescu a vorbit despre relaţia proastă pe care o avea cu Mircea Banias, dar şi cu Eugen Bogatu. El spunea că nici măcar nu se mai saluta cu Banias încă din 2009, când cei doi deţineau o societate împreună.

De asemenea, acuzarea susţine că în dimineaţa arestării, Laurenţiu Mironescu l-ar fi sunat pe ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, pentru a-i cere să-l repună în funcţia de secretar general al MAI.

Pe de altă parte, Mironescu a vorbit şi despre influenţa politică pe care o avea, spunând că din anul 2008 nu s-a mai bucurat de susţinere politică în partid.

Laurenţiu Mironescu i-a telefonat lui Traian Igaş

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_6973').select();" id="embed_text_6973" />
 

 
Urmăriți B1TV.ro și pe
`