Siria și Hezbollah au amenințat că vor deschide un nou front de rezistență împotriva Israelului

Siria și Hezbollah au amenințat că vor deschide un nou front de rezistență împotriva Israelului
Bashar al-Assad, președintele Siriei, și Hassan Nasrallah, liderul mișcării Hezbollah, au amenințat că vor redeschide un front de rezistență în zona Înălțimilor Golan, împotriva Israelului. Această...

Bashar al-Assad, președintele Siriei, și Hassan Nasrallah, liderul mișcării Hezbollah, au amenințat că vor redeschide un front de rezistență în zona Înălțimilor Golan, împotriva Israelului. Această afirmație a fost făcută pe fondul situației conflictuale cu Siria, ca reacție la raidurile aeriene israeliene, informează Jewish Daily Forward.

În pofida stării beligerante dintre Israel și Siria, Bashar al-Assad și Hafez al-Assad, tatăl acestuia, au păstrat armistițiul în zona Podișului Golan, aflat sub controlul Israelului, timp de patru ani.

Însă, Bashar al-Assad a amenințat că va transforma Înălțimile Golan într-un front de rezistență, în urma raidurilor aeriene efectuate de Israel în Siria săptămâna trecută. Acesta a sugerat că a ordonat grupărilor subordonate să lanseze atacuri împotriva statului israelian.

În același timp, liderul mișcării Hezbollah, Hassan Nasrallah, aliatul Damascului, a promis că va intensifica atacurile. De asemenea, Siria va intensifica livrările de armament destinate mișcării Hezbollah.

Săptămâna trecută, aviația militară israeliană a efectuat mai multe raiduri la periferia Damascului. Atunci au fost atacate vehicule care transportau arme destinate mișcării Hezbollah.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`