Doi magistraţi de la PÎCCJ au fost detaşaţi la Ministerul Justiţiei, în ciuda avizului negativ dat de Parchet

Doi magistraţi de la PÎCCJ au fost detaşaţi la Ministerul Justiţiei, în ciuda avizului negativ dat de Parchet

Magistraţii Doina Armean şi Alexandru Ioan Chereji, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au fost detaşaţi la Ministerul Justiţiei, pentru o perioadă de trei ani, a decis CSM.

Măsura a fost hotărâtă de Secţia pentru procurori a CSM, în ciuda avizului negativ dat de parchet, transmite Mediafax.

Secţia pentru procurori a CSM a decis, joi, să admită solicitarea ministrului Justiţiei privind detaşarea procurorilor Doina Armean şi Alexandru Ioan Chereji în cadrul ministerului.

Cei doi magistraţi au fost detaşaţi începând de vineri, 10 mai, pentru o perioadă de trei ani.

Procurorii din CSM au solicitat, în cazul detaşării celor doi magistraţi, punctul de vedere al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casţie şi Justiţie.

Conducerea parchetului a „comunicat avizul negativ referitor al detaşarea doamnei procuror Armean Doina, motivat de faptul că aceasta funcţionează în cadrul unui compartiment cu volum mare de activitate, cu o specializare caracteristică exclusiv acestei unităţi de parchet”, se arată în hotărârea Secţiei pentru procurori.

În cazul procurorului Alexandru Chereji, Parchetul instanţei supreme s-a exprimat, de asemenea, „contra” detaşării, având în vedere „creşterea constantă a numărului de procurori detaşaţi din cadrul acestei instituţii, ce reprezintă în prezent 5,7 la sută din numărul prevăzut de posturi de procuror şi 6,5 la sută din posturile efective ocupate”, se arată în hotărâre.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`