Miliarde de lăcuste au traversat deșertul și au intrat în Israel: Agricultorii se confruntă cu cea mai mare invazie din ultimii 98 ani

Miliarde de lăcuste au traversat deșertul și au intrat în Israel: Agricultorii se confruntă cu cea mai mare invazie din ultimii 98 ani
Israelul a fost invadat în această perioadă de o multitudine de lăcsute, aceasta fiind cea mai mare invazie din ultimii 98 de ani, informează LBC Group, care citează Associated Press. Miliarde de lăcuste...

Israelul a fost invadat în această perioadă de o multitudine de lăcsute, aceasta fiind cea mai mare invazie din ultimii 98 de ani, informează LBC Group, care citează Associated Press.

Miliarde de lăcuste călătoresc în sudul Israelului și distrug toată verdeața pe care o întâlnesc. Agricultorii se tem că ar putea fi distrusă întreaga recoltă.

Fermierii s-au înarmat cu pesticide care conțin chimicale, însă nu vor reuși să le oprească pe toate odată.

Multe dintre insecte mai mult se târăsc, aflându-se acum în stadiul primar, dar când vor crește și vor putea zbura, vor provoca mari distrugeri. Astfel, paguvele estimate se ridică la milioane de dolari.

Situația pare să se înrăutățească din ce în ce mai mult de când norul de lăcuste a traversat Egiptul în luna martie și au pătruns pe teritoriul israelian.

Nu știm exact cu ce fel de fenomen ne confruntăm, însă încercăm să colaborăm cât mai bine cu agricultorii, să le protejăm culturile și să le furnizăm substanțe chimice cu care să lupte împotriva acestor insecte dăunătoare”, a declarat Yoav Motro, ministrul Agriculturii.

Fermierii care dețin culturi organice sunt cei mai afectați. Aceștia nu au voie să folosească substanțe chimice, ci doar pesticide organice.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`